Pizza Diavola

Heb je trek in een wat pittigere pizza? Maak dan een pizza diavola! Met deze pizza ben je verzekerd van een pizza met pit!

Heerlijke pizza Diavola

De pizza diavola is een pikante variatie op de pizza salami. Als je de gewone pizza salami een beetje saai vindt, of je hebt gewoon trek in iets meer, dan is deze pizza een aanrader. Lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je de pizza diavola maakt.

Wat heb je nodig?

Om te beginnen heb je een hete oven nodig. Een echte pizzaoven is natuurlijke de beste oven om je pizza in te bakken. Als je geen pizzaoven hebt, maar je wilt toch graag een knapperige pizza, dan is een pizzasteen een goedkope, goede oplossing. Natuurlijk kun je ook je gewone oven gebruiken. Gebruik dan een ingevet bakblik of bakpapier en een ovenrooster om je pizza op te bakken. Verder heb je een eetlepel, een mes en snijplankje nodig.

Ingrediënten

De pizza diavola is eigenlijk een bescheiden pizza wat ingrediënten betreft, maar met een maximale smaak. De onderstaande ingrediënten zijn genoeg om 1 pizza te beleggen.

  • 1 pizzadeeg, uitgerold
  • 1 schaaltje tomatensaus
  • 1 rood pepertje in plakjes gesneden (zaadlijsten verwijderd)
  • 6 of 7 plakjes pikante salami
  • 1 mozzarella in blokjes gesneden
  • eventueel wat extra geraspte oude kaas
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie

Bereiding

Verwarm alvast de oven voor op minimaal 250˚C. Hoe heter je oven hoe beter. De eerste laag die op je pizza komt, is de tomatensaus. Bestrijk de pizza met de achterkant van een eetlepel gelijkmatig over de pizza. Houd minstens 1 cm van de rand vrij. Verdeel daarna de mozzarella en naar wens nog wat extra geraspte kaas over de pizza. Als laatste kunnen de plakjes pikante salami en de plakjes rode peper op de pizza gelegd worden. Bak de pizza dan in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar, of tot de korst goudbruin is gekleurd. Giet net voor het serveren nog even een eetlepel olijfolie over de pizza en smullen maar!

Wil je extra pittig?

Meestal worden de zaadlijsten van de pepertjes verwijderd omdat deze toch wel erg pittig zijn. Laat de zaadlijsten dus lekker zitten als je de pizza nog niet pittig genoeg vindt!