Pizza Hawaii

Zin in een pizza met een tropisch karakter? Maak dan je eigen heerlijke pizza Hawaii!

Heerlijke Pizza Ham met Ananas
De pizza Hawaii is een erg populaire pizza. Dat is ook niet zo gek, want hij is namelijk erg lekker. Op de pizza zit zowel ham als ananas. De combinatie van hartig en zoet is verrassend fris. Maar dat is niet het enige! Als je ham en ananas bij elkaar doet, wordt de ham extra mals. Krijg je al trek in deze pizza? Volg dan snel onderstaand recept om de lekkerste pizza Hawaï te maken!

Benodigdheden uit de keuken

Met de juiste hulpmiddelen is het niet moeilijk om zelf pizza’s te maken. Het belangrijkste is een oven. Het liefst een pizzaoven of gewone oven met pizzasteen. Heb je geen pizzaoven of pizzasteen? Geen nood, pizza bakken in een gewone oven op een ovenrooster, gaat ook prima. Leg de pizza dan eerst op bakpapier en dan op het ovenrooster.

Verder heb je gewone spullen nodig zoals een mes, snijplankje en een eetlepel.

Ingrediënten

Voor een grote pizza heb je aan onderstaande ingrediënten genoeg.

  • 1 pizzadeeg, uitgerold
  • 1 schaaltje tomatensaus voor op de pizza
  • 1 Mozzarella, in stukjes gesneden
  • Een klein blikje ananasstukje, uitgelekt
  • Ongeveer 50 gram hamreepjes of hamblokjes
  • Eventueel nog wat extra strooikaas

De bereiding

Begin met de oven voor te verwarmen. Zet de oven op het hoogst aantal graden. Tijdens het opwarmen van de oven heb je genoeg tijd om je pizza te beleggen. Begin met de tomatensaus. Smeer met de bolle kant van de eetlepel een laagje tomatensaus op de pizzabodem. Smeer geen tomatensaus op de randen van de pizza! Verdeel dan de blokjes mozzarella gelijkmatig over de tomatensaus. Daarna kunnen de ananasblokjes en hamblokjes op de pizza gelegd worden. Wil je nog wat extra kaas? Strooi dan nog wat strooikaas op de pizza. Bak de pizza in ongeveer 15 minuten gaar en voilà! Eet smakelijk!

Als je een pizzaoven of de pizzasteen gebruikt, is de baktijd korter. Wordt je oven niet heter dan 200˚? Dan zal de pizza iets langer moeten bakken.

Probeer ook eens…

Hou je van hartig en zoet? En is de pizza Hawaï je erg goed bevallen? Probeer dan ook eens de pizza mela e zola. Deze pizza is belegd met appel en Gorgonzola. Net als de pizza met ham en ananas, heeft de pizza mela e zola een heerlijk fris karakter.