Pizza Margherita

De pizza margherita is de echte klassieke Italiaanse pizza! Deze pizza wordt bijna door iedereen lekker gevonden. Vooral kinderen houden van de pizza margherita.

Klassieke italiaanse Pizza Margherita

Pizza margherita is een pizza met heel simpele ingrediënten. Dankzij de simpelheid van de ingrediënten smaakt deze pizza super! De pizza is vernoemd naar de Italiaanse koningin Marghareta (1851-1926), echtgenote van koning Umberto I (1844-1900). De maker van de pizza probeerde met de kleuren van de ingrediënten de Italiaanse vlag na te bootsen. Tomaten staan voor de rode kleur, mozzarella voor de witte kleur en basilicum voor de groene kleur. Benieuwd naar deze pizza? Volg onderstaand recept en maak je eigen pizza margherita! Succes!

De pizzabodem

Een lekkere pizza begint natuurlijk bij de pizzabodem. Maak eerst het pizzadeeg en rol het met een deegroller uit. Klik hier voor het echte Italiaanse basis pizzadeeg. Klik hier voor een gezond volkoren pizzadeeg en klik hier voor een glutenvrij pizzadeeg.

Benodigdheden

Om een lekkere pizza te kunnen maken heb je een aantal keukenspullen nodig. Wat je nodig hebt is een pizzaoven of gewone oven, een ingevet bakblik of ovenrooster met bakpapier en een eetlepel.

De ingrediënten (voor 2 pizzabodems)

Onderstaande ingrediënten zijn genoeg voor 2 pizzabodems.

  • ongeveer 250 gram tomatensaus
  • 120 gram Mozzarella in dunne blokjes gesneden
  • Basilicum
  • eventueel 1 eetlepel Extra Vergine Olijfolie

De bereiding

Verwarm de pizzaoven voor. Een gewone oven kan natuurlijk ook, verwarm deze voor op 250˚C. Leg de pizzabodem op een met boter ingevet bakblik of op bakpapier. Verdeel dan de tomatensaus over de pizzabodem. Dit gaat het gemakkelijkst met de achterkant van een eetlepel. Smeer geen tomatensaus op de omhoog staande rand. Verdeel dan de stukjes mozzarella over de pizza. Doe de pizza vervolgens in de oven. Ligt de pizza op een bakpapier? Leg de pizza dan voorzichtig op het ovenrooster. Bak de pizza gaar in ongeveer 5 minuten in de pizzaoven of 10 tot 15 minuten in de gewone oven. Haal de pizza eerder uit de oven als de korst goudbruin geworden is. Garneer de pizza met basilicum en sprenkel er eventueel nog wat olijfolie overheen.

Geen tijd voor een uitgebreide tomatensaus?

Je hoeft niet altijd een uitgebreide tomatensaus te maken. Als je weinig tijd hebt, kan je ook 250 gram gepelde tomaten met sap uit blik gebruiken. Breng de saus dan op smaak met peper en zout.

Variatietip

Je kunt variëren door olijven of kappertjes aan je pizza toe te voegen. De basissmaak van de pizza margherita blijft dan behouden, maar heeft dan net iets extra’s.