Pizzageheimen

Het liefst wil je natuurlijk altijd lekkere pizza’s maken. Leer de geheimen van het maken van pizza’s en je pizza’s zullen altijd slagen!

Hoe doen die Italianen dat toch? Altijd zo’n heerlijke, knapperige pizza serveren? Over het algemeen houden de Italianen zich aan maar 5 simpele regels: de 5 pizzageheimen. Ken je de pizzageheimen? Dan zullen je pizza’s altijd slagen! Leer dus de onderstaande pizzageheimen uit je hoofd zodat je altijd de lekkerste
Italiaanse pizza hebt.

De 5 Pizza Geheimen

1. Pizzabodem

De pizzabodem is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je pizza! Zonder pizzabodem heb je geen pizza. Zorg ervoor dat je altijd het echte pizzameel gebruikt om een pizzadeeg te maken.

2. Pizzasaus

Bijna alle pizza’s worden als eerste bedekt met een laagje pizzasaus, meestal in de vorm van tomatensaus. De lekkerste tomatensaus maak je natuurlijk zelf!

3. Verse ingrediënten

Probeer altijd verse ingrediënten als pizzabeleg te gebruiken. Gebruik naast tomatensaus en kaas, het liefst niet meer dan 3 verschillende ingrediënten op je pizza. Wil je een beetje pesto op je pizza? Verse pesto is het lekkerst en kan je ook gemakkelijk zelf maken! Lees hier hoe dat moet!

4. Less is more

Heerlijk al die verse ingrediënten. Maar helaas komt het de pizza niet ten goede als je er te veel op doet. Een pizzabodem blijft zacht als er te veel tomatensaus en verse ingrediënten op liggen. Zelfs met een pizzasteen of pizzaoven wordt de pizza niet knapperig als er te veel ingrediënten gebruikt zijn. In verse groenten en tomatensaus zit veel vocht en tijdens het bakken sijpelt dit allemaal de pizzabodem in. Bij te veel vocht kan de pizzabodem het eigenlijk niet meer aan en blijft hij zacht. Dus bij de pizza geldt: less is more!

5. Temperatuur van je oven

Wat ontzettend belangrijk is om een knapperige pizzabodem te krijgen, is de temperatuur waarin de pizza’s gebakken worden. Hoe heter de oven hoe beter! Helaas kunnen de gewone ovens niet de gewenste temperatuur van 400˚C bereiken. Maar met een pizzaoven lukt dit wel. Ook met een simpele pizzasteen behaal je steenovenachtige resultaten!