Pizza oven

De lekkerste pizza is een pizza met een krokante bodem. Hoe krijg je die krokante bodem? Juist door gebruikt te maken van een pizza oven

Een krokante pizzabodem krijg je wanneer je de pizza in een heel hete oven doet. De meeste normale keukenovens bereiken een temperatuur van 250˚C en soms tot 275˚C. Een pizza bakken in een normale keukenoven gaat heel goed, alleen krijg je nooit dat knapperige randje wat een echte Italiaanse pizza heeft. Welke oven moet je dan gebruiken? Een oven gebruiken die minstens 300 of 400˚C kan bereiken. Hiervoor kan je een echte pizza oven gebruiken. Lees hieronder welke.

De elektrische pizzapan

De pizzapan is een ideaal oventje om op een makkelijke manier pizza’s te bakken. De pizzapan bereikt in 10 minuten een temperatuur van 400˚C. Je zelfgemaakte pizza hoeft dan nog maar 7 tot 10 minuten in de oven. De pizzapan is niet alleen geschikt voor zelfgemaakte pizza’s, maar ook voor diepvriespizza’s. De diepvriespizza moet dan wel ietsje langer in de oven. De pizzapan is een handig apparaat die een mooi plekje in de keuken verdient!

Bestron Pizza Steenoven
Bestron Pizza Oven Pizza’s met een heerlijke knapperige bodem krijg je met de Bestron pizzaoven. Zowel zelfgemaakte als diepvriespizza’s kunnen in deze pizzaoven. Pizza’s haal je gemakkelijk uit het oventje met de bijgeleverde spatels. De grootte van het oventje is 240 cm (b) x 370 cm (h) x 470 cm (d) en het heeft een gewicht van ongeveer 3,2 kilo
Bestel hier deze pizza oven

De inbouw houtgestookte pizza oven

Er zijn verschillende houtgestookte pizzaovens die in je keuken ingebouwd kunnen worden. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel pizza’s bakken! De ovens worden gestookt met hout waardoor je echt hete temperaturen bereikt van boven de 400˚C. Bij de meeste ovens heb je een apart gedeelte waar je het hout in doet. Op deze manier komt je eten niet in aanraking met as of giftige dampen van het vuur. In de pizzaoven kun je natuurlijk de meest heerlijke pizza’s bakkan, maar ook broden en andere lekkere gerechten. In een inbouwoven kunnen meestal meerdere pizza’s tegelijk gebakken worden.

Houtgestookte oven en tevens een kachel!

Er bestaat zelfs een mogelijkheid om de pizza oven in de huiskamer te plaatsen. De oven wordt dan niet alleen als oven gebruikt, maar ook als kachel!

De houtgestookte tuinoven

Wat ook erg goed werkt is een houtgestookte tuinoven. Dit is een goede mogelijkheid om lekkere pizza’s mee te bakken. De oven werkt hetzelfde als een inbouw houtgestookte pizzaoven. Heb je geen tuin? Dan zou de oven zelfs op je balkon kunnen staan!

Pizza gourmet

Wil je eens iets anders dan gourmetten, dan is pizza gourmet een leuke afwisseling! Kies je eigen toppings en maak je eigen zelf gemaakte mini-pizza. Smullen maar!

  • Trebs Pizzagusto, pizzagourmet, 6 persoons

    Bestellen

    € 95

Waarom een echte pizzaoven?

Alleen de echte pizzaovens worden heet genoeg om je pizza lekker knapperig te maken. Bij 400˚C wordt het vocht in de pizzabodem omgezet in stoom. Hierdoor ontstaan er luchtbelletjes in het pizzadeeg wat er voor zorgt dat het lekker knapperig wordt. In een oven met een lagere temperatuur kan het vocht in het deeg nooit stoom worden. Het vocht zal bij lagere temperaturen verdampen waardoor de bodem een beetje slap blijft. Het beleg van de pizza’s zullen door de hitte ook snel hun vocht verliezen. Dit is goed want zo blijven de smaken, aroma’s en vitaminen in de gebruikte ingrediënten. Voor echte pizzaliefhebbers is een houtgestookte pizzaoven zeker een must!