Pizza Recepten

Een pizzadeeg beleggen is misschien wel de leukste klus aan het zelf maken van pizza! Je kunt namelijk elk beleg erop doen die je lekker vindt.

De meeste pizza’s beginnen met een laagje pizzasaus met daar bovenop de bekende Italiaanse mozzarella kaas. Boven op de kaas komen dan de rest van de ingrediënten. Voor iedereen is er wel een passende pizza te maken. Zelfs als je een paar kilo’s kwijt wilt, kan je pizza eten. Probeer dan de magere pizza pomodorini eens! Klik hier om te weten te komen hoe je die moet maken.

In de oven

Na het beleggen van je pizza, kan de pizza in de oven. De pizza wordt het lekkerst als hij 5 minuten in een echte pizzaoven gaat. Heb je die niet? Geen probleem. In de gewone oven wordt je pizza ook heerlijk, alleen iets minder knapperig. Zet hiervoor de oven dan op de hoogste stand en bak je pizza in ongeveer 10 minuten gaar.

De Pizza Recepten

Hieronder vind je een hele lijst met pizzarecepten. Er zitten echte klassiekers tussen, maar ook de iets minder bekende pizza’s. Natuurlijk kan je zelf ook een heerlijk beleg verzinnen en als je de echte pizzageheimen kent, zal je pizza altijd slagen!

Vind je het leuk om het beleg van de pizza helemaal zelf te bedenken? Check dan eerst even de pizzageheimen om pizza’s te beleggen. Met de pizzageheimen in je achterhoofd zullen je pizza’s altijd slagen!

Pizza Hawaii
Ham, Ananas, Mozarella
Pizza Diavola
Pikante Salami, Rode peper, Mozzarella
Pizza Mela e Zola
Appel schijfjes, Gorgonzola, Mozzarella
Pizza Paprika
Paprika (drie kleuren), Mozzarella, zwarte olijven
Pizza Salami
Salami, Mozzarella, Extra Vergine Olijfolie, (evt. zwarte olijven)
Pizza Capricciosa
Artisjokharten, Olijven, Champignons, Ham, Mozzarella
Pizza Quattro Stagioni
Artisjokhartjes, Champignons, Olijven, (parma)Ham, Mozzarella
Pizza met Ham en Champignons
Ham, Champignons, Mozzarella, Knoflook, Extra Vergine Olijfolie
Pizza met Ham
Ham, Mozzarella, Extra Vergine Olijfolie
Pizza Margherita
Mozzarella, Basilicum, Extra Vergine Olijfolie
Pizza met Ui en Pesto
Ui, Pesto, Mozzarella
Pizza met Kerstomaatjes
Kerstomaatjes, Oregano, Extra Vergine Olijfolie