Pizza Mela e Zola

De pizza mela e zola (pizza met appel en gorgonzola) is een heerlijke combinatie tussen hartig en zoet.

Heerlijke Pizza Appel met GorgonzolaDe echte gorgonzola is een zachte, boterachtige blauwschimmelkaas. De kaas wordt gemaakt van volle koemelk. Op de pizza geeft deze zachte blauwschimmelkaas een extra hartige smaak en past verrassend goed bij appel.

Er bestaan meerdere soorten blauwschimmelkazen waarvan gorgonzola toch echt de lekkerste is. Helaas is deze kaas behoorlijk prijzig. Als je gorgonzola te duur vindt, is de Danish Blue een goed alternatief. Dit is een veel goedkopere, maar hardere blauwschimmelkaas en wordt gemaakt van schapenmelk.

Benieuwd naar de pizza mela e zola? Lees hieronder hoe je deze pizza maakt.

Wat heb je nodig?

Een pizza is niets zonder oven. De hitte van de oven bepaalt hoe krokant je pizza wordt. Gebruik daarom het liefst een echte pizzaoven of pizzasteen. Heb je geen beide? Geen probleem, je kunt ook pizza’s bakken is een gewone oven. De smaak blijft even lekker! Bak je pizza dan op een ingevet bakblik of op bakpapier op een ovenrooster. Verder heb je een mes, snijplankje, theelepel en eetlepel nodig.

Ingrediënten

Onderstaande ingrediënten zijn genoeg om 1 pizza mee te beleggen.

  • 1 pizzadeeg, uitgerold
  • 1 schaaltje tomatensaus
  • 1 mozzarella
  • 6 of 7 theelepels gorgonzola
  • halve appel, ontdaan van klokhuis en ongeschild in dunne partjes gesneden

Bereiding

Verwarm de oven alvast voor op minimaal 250˚C. Tijdens het voorverwarmen van de oven kan je pizza belegd worden. Je begint met een laag tomatensaus. Het handigst is om de saus met de achterkant van een eetlepel over de pizza te smeren. Laat de randen vrij! Verdeel daarna de blokjes mozzarella. Bovenop de mozzarella komt de gorgonzola. De gorgonzolakaas is zo zacht dat je het er met een theelepel uit kunt scheppen. Verdeel een stuk of 6, 7 theelepels gorgonzola over de pizza. Leg als laatste de partjes appel op de pizza en bak hem dan in ongeveer 10 to 15 minuten gaar.