Pizza met Ham

Hou je van ham? Dan is de pizza met ham echt iets voor jou! De tomaat, kaas en ham op een knapperige pizzabodem is echt een heerlijke luxe.

Pizza met Ham

Een lekkere pizza is er een zonder al te veel ingrediënten. De meest simpele pizza’s worden vaak vergeten. Maar een paar simpele ingrediënten maken je pizza wel het lekkerst! Een pizza ham is dus een heerlijke, geschikte keuze. Lees hieronder het recept.

De keukenspullen

Om een heerlijke pizza ham te maken heb je een paar simpele keukenspullen nodig. Natuurlijk heb je een pizzaoven of gewone oven nodig. Verder heb je een bakblik of bakpapier en rooster en een eetlepel nodig.

De pizza ingrediënten

Om een pizza te kunnen beleggen heb je natuurlijk eerst een pizzabodem nodig. Maak dus eerst een pizzabodem! Kies voor het echte Italiaanse basis pizzadeeg of voor een gezond volkoren pizzadeeg. Verdraag je geen gluten? Maak dan een glutenvrij pizzadeeg.

De onderstaande ingrediënten zijn om 2 pizzabodems te beleggen.

  • 250 gram tomatensaus (of 250 gram gepelde tomaten met sap uit blik)
  • 120 gram Mozzarella
  • 100 gram Ham in stukjes gescheurd
  • Eventueel ½ theelepel Chilipeper
  • Eventueel 1 eetlepel Extra Vergine Olijfolie

De bereiding

Verwarm de pizzaoven voor of de gewone oven op 250˚C. De bereiding van deze pizza is eigenlijk heel gemakkelijk. Je verdeelt de tomatensaus gelijkmatig over de pizza. Het makkelijkst gaat dit met de achterkant van een eetlepel. Smeer geen tomatensaus op de rand van de pizza. Hierna kan de mozzarella verdeeld worden over de pizza. Strooi eventueel wat chilipeper over de pizza. Doe de pizza op een bakblik of op een bakpapier en dan op een ovenrooster. Bak de pizza nu 10 minuten in de gewone oven of 5 minuten in de pizzaoven. Als de korst goudbruin geworden is, haal je de pizza weer uit de oven. Verdeel de ham over de pizza. Besprenkel eventueel met olijfolie en de pizza is klaar!

Waarom koude ham?

Als je ham 10 minuten in de oven doet, krimpt hij en wordt hij keihard. Niet echt lekker. Om deze reden wordt de ham op het einde pas op de pizza gelegd. De ham zal snel warm worden door de warmte van de pizza.

Wil je heel graag de ham direct in de oven?

Je kunt de ham ook direct meebakken op de pizza. De ham moet dan onder de kaas liggen. Als de ham goed met kaas bedekt, zal hij heet worden, niet krimpen en niet hard worden. Ook heel lekker!