Pizza met Kerstomaatjes

Deze frisse pizza met kerstomaatjes (Pizza Pomodorini) is zeer geschikt als lichte maaltijd. De vele verse tomaatjes smaken verrassend zoet als ze in de oven gegaard zijn.
Pizza met Kerstomaatjes
Deze pizza is ideaal als je niet zo veel zin hebt in een zware maaltijd. Het weglaten van de kaas maakt de pizza een stuk magerder en lichter. Deze pizza is dan ook erg geschikt als lunch.

De spullen die je nodig hebt

Om Pizza Pomodorini te kunnen maken heb je een aantal spullen uit de keuken nodig. Wat je nodig hebt is een lepel, een pizza- of gewone oven, een ingevet bakblik of een bakpapier met ovenrooster.

Ingrediënten (voor 2 pizza’s)

Je hebt niet veel ingrediënten nodig om twee pizza kerstomaatjes te maken.

Onderstaande ingrediënten zijn genoeg voor 2 pizza’s.

  • 2x een pizzadeeg
  • Ongeveer 30 Kerstomaatjes in heel dunne plakjes gesneden
  • 2 theelepels Oregano
  • 2 eetlepels Extra Vergine Olijfolie
  • Peper en Zout naar smaak

Bereiding

Verwarm de pizzaoven voor of de gewone oven op 250˚C. Vet een bakblik in als je er voor kiest om een bakblik te gebruiken. Verdeel dan de plakjes kerstomaat gelijkmatig over de pizza’s. Leg geen tomaatjes op de rand van het deeg. Strooi als laatste nog de oregano, peper en zout over de pizza en hij kan in de oven! Bak de pizza in 5 minuten gaar in de pizzaoven of in 10 minuten gaar in de gewone oven totdat de korst goudbruin geworden is. Sprenkel net voor het serveren nog even de olie over beide pizza’s en dien gelijk op.

Variatie

Met bijna alle pizza’s kun je variëren. Zelfs met de pizza met kerstomaatjes! Je kunt ook bijvoorbeeld de smaakvolle romaten of andere tomaten met een volle smaak gebruiken. Ook met andere kruiden kan je een heel andere pizza creëren. Pizza met oregano smaakt heel anders dan met tijm of rozemarijn!

Hartig

Wil je toch een pizza met een meer hartige smaak? Dat kan door wat kaas over de tomaatjes te strooien. De beste kaaskeuze is dan bijvoorbeeld geraspte emmentaler of mozzarella.