Pizza met Ui en Pesto

Pesto is een echte Italiaanse delicatesse gemaakt van vooral basilicumblaadjes. Deze Italiaanse pesto maakt een Italiaanse pizza helemaal compleet!

Pizza met Ui en Pesto

Pesto geeft de pizza een heerlijk verse kruidige smaak. Pesto past erg goed bij ui. Op de pizza is vooral rode ui erg lekker. Deze pizza met ui en pesto is een lekkere variatie op de klassieke pizza’s. Een stukje pizza ui pesto is lekker als tussendoortje, lunch of avondeten. Voor deze pizza kun je pesto uit een potje gebruiken, maar zelf pesto maken kan ook! Lees verder hoe je de pizza ui pesto maakt.

Keukenbenodigdheden

Uit de keuken heb je nodig: een snijplankje, een mesje, een eetlepel, een theelepel, een pizzaoven of gewone oven, een ingevet bakblik of bakpapier en ovenrooster.

De ingrediënten (voor 2 pizza’s)

Een pizza is niets zonder pizzabodem. Maak eerst 2 pizzabodems van een basisdeeg met echt Italiaans pizzameel, een volkoren pizzadeeg of een glutenvrij pizzadeeg. Onderstaande ingrediënten zijn genoeg om 2 pizzabodems mee te beleggen.

  • 250 gram tomatensaus (of gepelde tomaten met sap uit blik)
  • 1 tot 2 rode uien in ringen gesneden
  • Een aantal theelepels pesto (uit potje of zelfgemaakte pesto)
  • 120 gram mozzarella

Bereiding van de pizza

Verwarm de pizzaoven voor. Heb je geen pizzaoven? Verwarm dan de gewone oven voor op 250˚C. Verdeel de tomatensaus met de achterkant van een lepel gelijkmatig over de pizza. Laat de randen vrij. Verdeel daarna de mozzarella over de tomatensaus. Leg dan een laag uiringen boven op de kaas. Leg de pizza op het bakblik. De pizza mag ook op een bakpapier en dan op een ovenrooster. Bak de pizza in een pizzaoven in ongeveer 5 minuten gaar. In de gewone oven bak je de pizza in 10 tot 15 minuten gaar totdat de korst een goudbruine kleur gekregen heeft. Haal de pizza uit de oven zodra hij gaar is. Leg dan met een theelepel een aantal bolletjes pesto op de pizza.