Pizza Salami

Mmmmm….Heerlijk zo’n echte klassieke pizza! De gewone pizza salami behoort toch wel tot een van de favorieten!

Heerlijke pizza salamiDe pizza salami wordt ook wel eens “pizza pepperoni” genoemd. Let wel op, in italie bedoelen ze met pepperoni  ook weleens een pizza paprika. Vooral in Amerika wordt de pizza salami vaak pizza pepperoni genoemd. Meestal wordt er dan geen gewone salami gebruikt, maar een pikante salami. Wil je zelf deze pizza maken? Volg dan onderstaand recept.

Keukenhulpjes

Een pizza bakken begint in de oven. Wil je een echte Italiaanse pizza met krokante bodem? Gebruik dan een pizzasteen, of nog beter: een pizzaoven. Heb je geen van beide? Geen nood, je gewone oven is goed genoeg om een lekkere pizza in te bakken. Je hebt dan wel een ingevet bakblik of bakpapier en ovenrooster nodig. Verder heb je nog een mes, snijplankje en een eetlepel nodig.

De ingrediënten

Gebruik voor deze pizza een lekkere salami. Soms is er zelfs speciale pizza salami te koop! Onderstaande ingrediënten zijn om 1 pizzabodem mee te beleggen.

  • 1 pizzadeeg (uitgerold)
  • 1 schaaltje tomatensaus voor op de pizza
  • 1 mozzarella (in blokjes gesneden)
  • 6 tot 7 plakjes salami naar keuze
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • eventueel een zwarte olijf ter garnering

Bereiding

Verwarm je oven voor op minimaal 250˚C. Voorverwarm je pizzasteen met de oven mee (als je een pizzasteen hebt). Smeer dan alvast een laag tomatensaus over de pizzabodem. Doe dit met behulp van de achterkant van een eetlepel. Verdeel daarna de mozzarella en vervolgens de plakjes salami op de pizza. Leg eventueel als laatste, ter garnering, een zwarte olijf in het midden van de pizza. Bak hem dan in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. Voor een extra lekkere smaak kan je vlak voor het opdienen nog een eetlepel olijfolie over de pizza sprenkelen.

Variatietip

Vind je de pizza salami erg lekker, maar ben je toe aan een variatie hierop? Probeer dan eens de pizza diavola. Dit is de pikante versie van de pizza salami.